top of page
Vyhledat
  • cernajana

JAK POSÍLIT IMUNITU ČI PRODLOUŽIT MLÁDÍ?

Aktualizováno: 24. 2. 2021

  • Rádi byste zejména v této zvláštní době přirozeně posílili svou imunitu?

  • Nebo si prodloužili mládí omlazením buněk, případně zlepšili svou paměť a schopnost učit se?

  • A nebo se možná potřebujete "jen" zklidnit?


Přikládám úžasnou jednoduchou techniku od HearthMath Institutu, která i během pouhých 3-5 minut dostává do souladu srdce a mozek a tím má prospěšný účinek na celé tělo.

(víc v článku o inteligenci srdce a o systému fungování srdeční koherence).


Dá se praktikovat téměř všude, ale na začátek doporučuji trénovat někde v klidném prostředí, nejlépe o samotě.


Krok 1: Zavřete oči a zaměřte pozornost do svého srdce. Můžete se pro lepší spojení srdce lehce dotknout prsty. Přesouváte tak pozornost z vnějšího do svého vnitřního světa.


Krok 2: Začněte zpomalovat a prohlubovat svůj dech. Představte si, jak proudí přes vaše srdce dovnitř a zase ven. Nádech 5 sekund, zádrž, výdech 5 sekund, zádrž a pomalu opakujeme v rytmu. Tímto vysíláme tělu signál, že je vše v pořádku, že jsme v bezpečí a zklidňujeme parasympatický nervový systém.


Krok 3: Pokuste si navodit pocit vděčnosti, uznání nebo lásky či soucitu. Někdy stačí jen vyvolat si obraz malého dítěte, domácího zvířátka, situace, kdy jsme skutečně cítili některou z uvedených emocí. Stále u toho dýcháme jako v kroku 2 a jemně se dotýkáme srdce. Tímto si vytváříme spojení mezi naším srdcem a mozkem. Udržujeme pozornost na svém srdci.


Po asi 3-5 minutách se pomalu vraťte zpátky a otevřete oči. Jak se cítíte? Co cítíte v těle?


Pokud můžete, zopakujte několikrát denně. Nejvhodnější doba je buď těsně před spaním, kdy tím vyčistíte mysl a spustíte samoléčivý proces nebo ráno po probuzení, abyste si nastartovali krásně svůj den. Potom třebas posnídejte se svou duší a se mnou:-) a jste plně posíleni do celého dne.


Technika se může hodit i před jakoukoliv stresovější situací - např. před pracovním pohovorem, obchodní schůzkou, prezentováním návrhů, čekáním na výsledek od lékaře či při přijetí nějaké nepříjemné zprávy apod.


Ať se Vám dosažení spojení se svým srdcem a navození léčivé srdeční koherence daří.


Chcete se podělit o své zkušenosti? Napište:-).


 

Jana



56 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page