top of page
Vyhledat
  • cernajana

ŠRÍ JANTRA JAKO KRÁLOVNA JANTER A JÁ

Aktualizováno: 22. 7. 2021

Už je to nějaká chvilka, co jsem prošla speciálním tréninkem v rámci projektu Project Yourself, který se zaměřoval na pro mě tehdy neznámý symbol Shrí Yantry /Šrí Jantra/ a využíval její energii jako nástroj tvoření při práci se solí, vodou a při meditacích a propojoval i se zvukem a jeho vibracemi.

/víc pak dole v poznámkách, jak se k těmto informacím dostat/

Na začátku jsem byla ten největší pochybovač, co se tak asi může dít, když budu koukat na nějaký prapodivný obrázek složený z trojúhelníků a obloučků, kruhů a hranatých „něco“. Ale jsem od malička zvědavá a zvídavá a ráda si testuju věci sama na sobě.


Směsice trojúhelníků měla např. zobrazovat pohyb, světlo, plamen, nekonečno a další „povídačky“. No tak jsem koukala a poslouchala u toho jednu jejich „tajemnou“ formulku opakovanou 108x a znovu a znovu. A nic :-) .


Jenže po pár minutách, když jsem si dovolila to pustit a opustit jakákoliv očekávání, se obrázek začal hýbat – zvětšovat, zmenšovat, prohlubovat i přibližovat a získávat 3D či kolik D prostor. Propadala jsem se do něj, až jsem se lekla, kam mě to táhne a radši to ukončila. Ale nedalo mi to spát. Další den jsem byla odhodlaná, že se nenechám zastavit vlastním strachem z neznámého.


A tak jsem pokračovala a zjistila, co že se to se mnou vlastně dělo a že v tom nejsou žádné čáry máry:).


 

Ale postupně.


  • Jde o využití tzv. "tvarové energie", kdy každý tvar/symbol vysílá určitou frekvenci a energetický vzorec. Když se na něj soustředíme, naše mysl se automaticky vyladí tak, že s touto specifickou formou energie rezonuje. Tím symbol poslouží jako vstupní bod našeho "naladění". Prakticky se dostáváme do stavu hladiny alfa, kde programujeme naše podvědomí vším(!), o čem přemýšlíme. Když jsme ve stavu alfa a soustředíme se na daný tvar, dochází k fyzikálním změnám v mozku, tedy přesněji – vytváří se nové neuronové cesty.


  • Vlivem konkrétně Šrí Jantry se zabývala i věda a provedla mnoho studií, které potvrdily její neurologický efekt na lidskou psychiku. (např. studie z r.1989 publikovaná v časopise History od Science popisuje Šrí jantru jako starodávný nástroj, který kontroluje psychofyziologický stav člověka). Už jen krátkodobé zafixování zaostřeného pohledu na tento symbol podnítí aktivitu obou hemisfér mozku, a tím dáváme šanci naší intuici a kreativitě, aby se projevily výrazněji. Výzkumy ukázaly, že tato jantra dostává člověka do hlubšího meditativního stavu.


O Šrí jantře se říká, že je to královna všech janter. Je jedním z nejstarších a nejsilnějších védských symbolů celého kosmu a jednou z nejuctívanějších janter vůbec. Bývá označovaná za mistrovský symbol tvoření a výjimečný energický nástroj pro duchovní růst.


Obsahuje 9 základních trojúhelníků, které tvoří 43 menších, uspořádaných do 5 úrovní. Trojúhelníky symbolizují jednotu mezi mužskou a ženskou energií stvoření. Má v sobě obsaženy kruhy složené z 8 a 16 okvětních lístků znázorňujících lotosový květ a jeho reprodukční vitální sílu.


Když si jantru postavíme či pověsíme nejlépe směrem na východ nebo na jih (apka s kompasem jde stáhnout do každého „chytrého“ mobilu), posadíme se s rovnými zády ve vzdálenosti čtení knížky a budeme se nejlépe bez mrkání na ni nějakou dobu dívat, obrazce se začnou posunovat, měnit a hýbat. Samozřejmě se nehýbe samotný fyzický obrázek či znak, ale náš mozek vytváří fyzický pocit, že se tvary hýbou, jdou do kruhů, převrací se, mění se barvy. Tyto změny se nedějí v reálném světě, ale v našem mozku.


Pokud chceme jantru využít nejenom pro zklidnění a propojení se sebou nebo k harmonizaci prostoru, ve kterém se nacházíme, můžeme využít i pro tvorbu, kdy během stavu alfa vkládáme do mysli určitý záměr. Je vhodné jej podpořit i pocitem vděčnosti za „věci“, které máme (život, dech, příroda, vztahy atd.). Však spousta zná např. i z tvorby Joe Dispenzy a mnoha dalších. V záměru může být cokoliv od zdraví, financí, vztahů, práce, projektů, tvorby apod., nejlépe co nejkonkrétněji. V propojení jantry, vděčnosti a záměru je obrovská síla, plus dá se spojit i se zvukem (hudba, afirmace, přání, mantra apod.)


Jestliže máme jasno v oblasti záměru, je vhodné začít se soustředěním pozornosti od samotného středu, který představuje čistý mód tvoření. Postupně se ale snažte se vnímat obrázek jako celek a dívat se spíš „nezaujatě“ jakoby rozostřeně.

Když v záměru úplně jasno nemáme, doporučuje se využít ke startu „ladění“ vnějších přístupů, tedy čtyř bran reprezentujících celý vesmír. Každá v nás rozehraje odlišnou sílu a energii. (poznámka: brány a středová tečka jsou většinou součástí spíš tištěných obrázků než fyzických tvarů - tehdy je vhodné, aby Šrí Jantra byla postavena tak, že trojúhelník s tečkou směřuje směrem dolů)


Nejdříve se většinou začnou pohybovat a měnit trojúhelníky. Když nám při tom něco vejde na mysl, nechejme to s laskavostí jít. (občas přijde nějaký nápad a tehdy doporučuji si okamžitě po sedacím dýchánku zapsat – bývají to často skvělé projekty).


Jogíni doporučují tohle „koukání“ se záměrem provádět po dobu 40 dní po sobě alespoň 5 minut denně. (mimochodem, 40cítka je v tomto taky velmi symbolická, ale to až jindy)


No a i kdyby se nedělo vůbec nic, tak to nejmenší, co může nastat, je naše zkoncentrování a zklidnění se v daném okamžiku a vypnutí neutuchající hlasu uvnitř sebe.



Jestli si chcete sami na sobě na vlastní kůži zaexperimentovat, tato Královna ve dvou velikostech ( a třetím doplňku) na vás čeká tady: https://bit.ly/3xuMFnD


P.S. - pokud mi dáte do poznámky v objednávce vědět, že máte zájem o další podrobnosti či "návod" k použití pro 40- denní "tvorbu zázraků", přibalím Vám do balíčku a připojím i tu "tajemnou formulku" podpoře síly Šrí Jantry, kterou jsem na kurzu získala a veřejně nedávám:-).

 

Více o Šrí Jantře:

„Šrí Jantra značí druh vizuálního grafického kódu, který se připojuje k archetypálním obrazům v naší mysli, reaguje na ně a ukazuje nejkratší cestu ke spojení se sebou. Obcházíme tak vědomí a dostáváme se přímo do vrstev podvědomí. Ztvárňuje v sobě vesmír a odráží strukturu člověka, včetně čaker, akupunkturních bodů a energetických kanálů. Díky koncentraci na samotný střed zvaný Bindu, proniká energetická Jantra do hlubokých vrstev podvědomí a tak ovlivňuje přímo věčný "hlas v hlavě."


V každé stěně trojúhelníku se symbolicky projevuje nějaká oblast života. Setkává se tu minulost s přítomností a budoucností, a také nebe se zemí a světem. Najdeme zde narození, život i smrt a také propojení těla, mysli a duše.



Používá se při meditaci pro lepší koncentraci a k dosažení určitých účelů.

Šrí Jantru můžeme skvěle využít i na programování vody na molekulární úrovni. Víme, že tělo i planeta obsahuje z cca 70% vodu. Voda je to, co jsme a proto, když postavíme nádobu s vodou na tento mocný symbol, jeho síla se promítá i do ní, protože buňky absorbují danou informaci. Stejně tak to funguje i se solí, nejlépe krystalickou himalájskou. Krystalická struktura uloží informace do paměti. Opět vhodné vložit i záměr, a to nejenom osobní, ale i pro podporu celku. Takto ošetřenou vodu a sůl dáváme do jídla či nápojů.


Tak ať Vám Šrí Jantra poslouží, třebas přímo královsky:-).










144 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page